Home        Boeken        HPV        Leden        RooyNet         Contact
 

 

Werken aan de toekomst
van ons cultureel erfgoed


ROOYNET

 

Vier initiatiefnemers (Venrayse Bibliotheek, Venrays Museum, Gemeentearchief en Historisch Platform Venray) tekenden in september 2006 een convenant voor de ontwikkeling van een toegankelijk online digitaal archief. Met subsidie van o.a. de Provincie Limburg konden de partners beginnen aan het realiseren van hun plannen. Het resultaat: RooyNet is sinds 2007 online.

Op RooyNet vindt u cultuur-historische foto's, films, geluiden en documenten. Deze zijn door de deelnemende organisaties verzameld, gedigitaliseerd en via RooyNet toegankelijk gemaakt voor een groot publiek. Het gemeentelijk genealogisch archief, het bidprentjesarchief, maar ook het digitale archief van het Venrays weekblad Peel en Maas (vanaf 1880, op enkele jaargangen na) en de weekbladen van enkele Venrayse kerkdorpen zijn op RooyNet te vinden.

Klik hier om RooyNet te doorzoeken.

 

 

HET BEKIJKEN WAARD


Bekijk hier de website van het
Stichting Behoud en restauratie Beeldenschat St. Petrus Banden Kerk Venray.


BOEKEN

____________________________

Venrays Verleden deel 6

____________________________

Toen wij den Vogel schooten

____________________________

 

  2011-2020 Historisch Platform Venray                                                                                                                                                              Alle rechten voorbehouden.