Werken aan de toekomst van ons cultureel erfgoed

Boeken uitgegeven door het hpv

foto boek venrays verleden deel 10

Het uitgeven van boeken over de historie van Venray is een van de taken van het HPV. De serie 'Venrays Verleden' is gestart in 2003 en iedere twee jaar komt er een nieuw deel uit. Er zijn inmiddels tien delen verschenen. Delen 1 en 9 zijn uitverkocht, de delen 2 t/m 7 zijn verkrijgbaar voor €10,--. Deel 8 en deel 10 zijn te bestellen voor €15,--.


foto boek toen wij de vogel schoten

Daarnaast is het boek 'Toen wij den vogel schooten', geschreven door Koos Swinkels en uitgegeven in 2011, voor €20,-- verkrijgbaar. In dit zeer fraaie boek beschrijft Koos de historie van de gemeente Venray aan de hand van 37 verenigingen die al vóór 1800 bestonden. Vooraf wordt aandacht besteed aan de algemene geschiedenis van de oude dorpen binnen de gemeente. Ruim twintig parochiegilden en broederschappen, vijf ambachtsgilden en drie schutterijen komen aan bod. Van deze organisaties bestaan er nog altijd vijf! Het boek beschrijft daardoor meer dan vijfhonderd jaren belevenissen in deze Noord-Limburgse gemeente.


*** Aanbieding ***

Het eerste boek voor €20--, en het tweede boek voor €10,--. Elk volgend boek €15,--.


Venray tussen Peel en Maas

Op vrijdag 25 oktober 2019 verscheen de laatste aflevering van de tweedelige serie Venray tussen Peel en Maas: De Stad. Dit prachtboek is uitverkocht. Het in 2017 uitgegeven boek Venray tussen Peel en Maas: De Dorpen is nog beperkt verkrijgbaar voor € 59,50. Mogelijk kunt u het boek nog online bestellen door hier te klikken.

Vier maal per jaar gaven wij een (digitale) nieuwsbrief uit. Deze werden ook op RooyNet gepubliceerd. Klik hier voor alle nieuwsbrieven.