Home        Boeken        HPV        Leden        RooyNet         Contact
 

 

Werken aan de toekomst
van ons cultureel erfgoed


BOEKEN UITGEGEVEN DOOR HET HPV

 

Het uitgeven van boeken over de historie van Venray is een van de taken van het HPV.
De serie 'Venrays Verleden' is gestart in 2003 en iedere twee jaar komt er een nieuw deel uit.
Er zijn inmiddels acht delen verschenen. Deel 1 is uitverkocht, de delen 2 t/m 7 zijn verkrijgbaar voor €10. Deel 8 en deel 9 zijn te bestellen voor €15.

   

Daarnaast is het boek 'Toen wij den vogel schooten', geschreven door Koos Swinkels en uitgegeven in 2011, voor € 20 verkrijgbaar. In dit zeer fraaie boek beschrijft Koos de historie van de gemeente Venray aan de hand van 37 verenigingen die al vσσr 1800 bestonden. Vooraf wordt aandacht besteed aan de algemene geschiedenis van de oude dorpen binnen de gemeente.
Ruim twintig parochiegilden en broederschappen, vijf ambachtsgilden en drie schutterijen komen aan bod. Van deze organisaties bestaan er nog altijd vijf! Het boek beschrijft daardoor meer dan vijfhonderd jaren belevenissen in deze Noord-Limburgse gemeente.

*** Aanbieding ***

Het eerste boek voor € 20 en het tweede boek voor € 10. Elk volgend boek € 15.

Op vrijdag 25 oktober 2019 verschijnt de laatste aflevering van de tweedelige serie Venray tussen Peel en Maas: De Stad. Dit prachtboek is tot 1 januari 2020 te verkrijgen voor
€ 49,50, daarna
€ 59,50. Het in 2017 uitgegeven boek Venray tussen Peel en Maas: De Dorpen is nog beperkt verkrijgbaar voor
€ 59,50. Tot 1 januari 2020 kosten beide delen samen € 99. Klik op onderstaande afbeelding om alvast een voorproefje te nemen.Deze boeken kunt u online bestellen door > hier <  te klikken.

Alle boeken kunt u via het secretariaat bestellen door het juiste bedrag (prijs boek + bijdrage verzendkosten € 5) over te maken op rekening NL94 RABO 0128 1583 52 t.n.v. Historisch Platform Venray onder vermelding van de titel van het boek. Indien gewenst zijn de boeken ook verkrijgbaar via boekwinkeltjes.nl

Vier maal per jaar geven wij een (digitale) nieuwsbrief uit. Deze worden ook op RooyNet gepubliceerd. Klik hier voor alle nieuwsbrieven.

 

 

HET BEKIJKEN WAARD


Bekijk hier de website van Stichting Molen Nooit Gedacht in Merselo.


BOEKEN

____________________________

Venrays Verleden deel 2

____________________________

Toen wij den Vogel schooten

____________________________

 

  © 2011-2020 Historisch Platform Venray                                                                                                                                                              Alle rechten voorbehouden.