Werken aan de toekomst
van ons cultureel erfgoed

 

BOEKEN UITGEGEVEN DOOR HET HPV

 

Het uitgeven van boeken over de historie van Venray is een van de taken van het HPV.
De serie 'Venrays Verleden' is gestart in  en iedere twee jaar komt er een nieuw deel uit.
Tot nu toe zijn er zeven delen verschenen. Deel 1 is uitverkocht, de delen 2 t/m 5 zijn verkrijgbaar voor €10,00 en de delen 6 en 7 kunt u bestellen voor €15,00.

Daarnaast is het boek 'Toen wij den vogel schooten', geschreven door Koos Swinkels en uitgegeven in 2011 voor € 34,95 verkrijgbaar. In dit zeer fraaie boek beschrijft Koos de historie van de gemeente Venray aan de hand van 37 verenigingen die reeds vóór 1800 bestonden. Vooraf wordt aandacht besteed aan de algemene geschiedenis van de oude dorpen binnen de gemeente.
Ruim twintig parochiegilden en broederschappen, vijf ambachtsgilden en drie schutterijen komen aan bod. Van deze organisaties bestaan er nog altijd vijf! Het boek beschrijft daardoor meer dan vijfhonderd jaren belevenissen in deze Noord-Limburgse gemeente.
*** Tijdelijke aanbieding vanaf  1 april 2017***
Eerste boek voor € 20,= en het tweede boek voor € 10,=. Elk volgend boek € 15,=.

 

Alle boeken kunt u via het secretariaat bestellen door het juiste bedrag (prijs boek + bijdrage verzendkosten € 5,00) over te maken op rekening NL94 RABO 0128 1583 52 t.n.v. Historisch Platform Venray onder vermelding van de titel van het boek. Indien gewenst zijn de boeken ook verkrijgbaar via boekwinkeltjes.nl

Vier maal per jaar geven wij een (digitale) nieuwsbrief uit. Deze worden ook op RooyNet gepubliceerd. Klik hier voor alle nieuwsbrieven.